Áno, dobre vidíte, dajú sa jesť. Túto Halloweenskú špecialitku pripravujeme so sestrou už niekoľko rokov. Vyľakáme vždy každého, komu ježibabine krvavé prsty podstrčíme. Nieže by sme nimi chceli návštevu odplašiť, práve naopak – pobaviť ju, a to sa nám aj vždy podarí. Chutné pečené keksíky s mandľou a džemom si viete rýchlo pripraviť aj Vy doma. My sme tento rok piekli aj s Vilmuškou, tak nech sa páči, tu je výsledok.

Ježibabine krvavé prsty sú veľmi easy aj na prípravu. Pokojne zapriahnite i malé deti. Naša Vilma ma 2 roky a zvládla to s nami, ehm…teda my s ňou 😉 Nie je to naozaj nič ťažké. S cestom a “šulkaním” prstov sa deti zabavia a doobedie máte vyplnené. My sme robili trošku zdravšiu verziu, lebo doma sme mali len kokosový cukor.
Ingrediencie na prípravu Ježibabiných krvavých prstov
- 250 g masla
- 400 g hladkej špaldovej múky
- 125 g kokosového cukru
- 1 vajíčko
- 1 (ČL) prášku do pečiva (!!! Tu chcem upozorniť, že naozaj radšej dajte menej ako viac, lebo mám pocit, že mne sa to stane asi každý rok, že mi ujde trošku viac prášku do pečiva a potom sú to nie ježibabine prsty, ale prsty Yetiho mamy 😀 (viď. dôkaz – foto pod receptom)
- 100 g mandlí bez šupy (ak nemáte, namočte mandle pred prípravou prstíkov do vody)
- Džem jahodový/malinový/ríbezľový (akýkoľvek červený)

Postup:
Všetky suroviny zmiešame dokopy. Môžeme začať múkou, pridáme maslo, ktoré si necháme buď rozpustiť alebo my sme ho nastrúhali na strúhadle. Pridáme vajíčko, kokosový cukor, prášok do pečiva. Cesto vymiesime. Všetky suroviny sa nám pekne spoja. Tvarujeme prsty. Urobte ich trošku užšie a menšie, lebo zvyknú napučať. Nezabudnite okolie “nechtu” potrieť džemom a pridať mandľu. Nožíkom vytvorte články prstov a nezabudnite pridať bradavice 😀 Prsty pečieme na 160 stupňoch cca 25 minút, prípadne dlhšie, podľa potreby.
Aj Vilmuška mala svoj plech prstíkov 🙂
Tak pekné sviatky všetkým!
Reels ako sme Ježibabine krvavé prsty pripravovali nájdete na Instagrame